Bloggtips #1

 1. Uansett hvilken plattform du blogger på, så er # (hashtags) eller stikkord et tema. Her er det viktig å være flink til å tagge ting riktig, slik at søkemotorer finner bloggen din. Ikke tag innlegg med #jeg #har #vært #på #stranda. Da er det bedre å tagge med ett stikkord f.eks #strandkos
 2. Bilder, bilder, bilder. En blogg er ingenting uten bilder. Personlig liker jeg innlegg som har mer bilder enn tekst. Men, der er vi veldig forskjellige. Om et innlegg ikke har noen bilder, eller bildene er opp ned etc, så hopper jeg glatt over. Og det er mange med meg på det. Bildene bør absolutt ha noe med teksten å gjøre, og du burde ikke ha en blogg bestående utelukkende av bilder funnet via google. Og om du skulle bruke andre bilder enn dine egne. Oppgi kilder. Det hjelper fint lite å si at bildet er lånt fra google, for det er ikke google som eier bildet.
 3. Opprett en konto på bloglovin. Der kan du finne andre bloggere du liker, og følge dem. Du kan lagre interessante innlegg i egne mapper, og det er også lett for andre bloggere å finne deg. Husk da å legge inn et bloglovin ikon i sidemenyen din, slik at leserne lett kan klikke seg inn der, og finne nettopp din blogg.
 4. Facebook. Alle bloggere med respekt for seg selv, burde ha en facebookside for bloggen sin. Da kan du gi facebookfølgere ekstra lodd i f.eks givewayer, eller du kan ha teasere på kommende blogginnlegg etc. Du kan dessuten like andre bloggeres sider, som din egen side, og dermed få ekstra oppmerksomhet også her. Her er det også viktig å ha en facebookikon i sidemenyen, slik at det er lett å finne siden din. Det finnes også en masse blogggrupper på facebook, som du kan melde deg inn i, og promotere bloggen din, ved å dele innleggene med andre.Kreativt Bloggforum (gruppe for kreative blogginnlegg)Norske Bloggere (gruuppe for nettopp Norske Bloggere)

  Bloggere – Få flere lesere til din blogg (Her kan du dele til du blir grønn i trynet, men aldri del det samme innlegget flere ganger)

  Oss Med Blogg (Deling av blogginnlegg, og diskusjoner rundt blogging)

  Del din blogg (som gruppenavnet tilsier)

  Del din blogg – og få flere lesere (akkurat det)

  Bloggers Mastermind (Her deles innlegg i egne tråder. Viktig å huske på)

  Blogg glede (for det er jo det det er, ikke sant?)

  Gode Mammabloggere (her er det alt. Innlegg, diskusjoner etc)

  Mammablogger (For oss mammabloggere)

  Norges Beste Mammabloggere (Her samles vi)

  Få flere blogglesere – Mammablogger (Som navnet tilsier)

  Mammaer & Gravide Bloggere (Her er det kun tre dager i uka det er lov å dele innlegg. les grupperegler)

  Uavhengige Bloggere (Gruppa er åpen for alle, men det er kun de som blogger på egen plattform, under eget domene som kan dele innlegg)

  Bloggprat (Her deles innlegg i egne tråder. Husk på det)

 5. Opprett gjerne en twitterkonto i forbindelse med bloggen din også. Twitter er en mikrobloggtjeneste, hvor du kan høste en god del lesere. her kan du også # (hashtagge) innleggene dine med stikkord, for å lokke til deg lesere. God reklame der altså. Husk selvfølgelig twitterikonet i sidemenyen.
 6. Kommenter hos andre bloggere. Da mener jeg ikke sånne kommentarer som “fin blogg, besøk meg”. LES innlegget, og kommenter. Har du ikke noe å si, neivel, ikke si noe, eventuelt let etter et innlegg du kan si noe på. her kan du fint lete i arkivet. Vi bloggere blir glade for å få kommentarer på gamle innlegg også. Gå tilbake i tid, se på kategorier. Men, kommenter skikkelig. Ingen setter pris på masekommentarer.
 7. Lag deg en instagramkonto. Dette tror jeg er et av mine bedre tips. Instagram har generert så mange nye lesere og følgere til bloggen, og bloggen har generert til instagram. Jeg bruker instagram aktivt til å promotere bloggen, og omvendt. Ved mndslutt kan du f.eks ha en oppsummering, der du deler bilder fra instagram, og linker tilbake til mnd innlegg på bloggen. En genial ting å gjøre, da de gamle innleggene dine er vel så viktige som de nye. Ta gjerne også screenshot av innleggene du publiserer, og reklamer på instagram, om at du har et nytt innlegg på bloggen. Husk # (hashtags) og ikon i sidemenyen.
 8. Link, og oppgi kilder. Det er alltid gøy å bli lagt merke til, så om du finner et innlegg du liker, og kjenner deg godt igjen i, så gjenngi gjerne noe av teksten i din egen blogg, men da helst som blockquote, og ALLTID opplys om og link til bloggen eller siden du fant det på. Direkte kopiering uten kildehenvisning, er ikke bare utrolig dårlig gjort, det er ulovlig også. Og husk, det å linke til en annen blogg, gir ikke deg færre lesere. Det er vel heller andre veien, at du får flere lesere, siden andre bloggere ser muligheten til å bli linket fra deg. Så her er det full vinn vinn, for alle parter.
 9. Få et godt og gjennomført design. Enten du blogger på blogspot, blogg.no, wordpress.com eller på eget domene, så er designet utrolig viktig. Så viktig faktisk, at det kan bety om leseren gidder å i det hele tatt lese overskriften din. Noen design er rett og slett så grusomme, at det gjør vondt i øynene, og da har du ikke særlig lyst til å bli der lenge. Om du kan koding selv, så kan du gjøre mye selv, men om du ikke kan noe, eller bare vil slippe den jobben, så finnes det mange dyktige bloggdesignere der ute, som gjerne tar jobben for deg, for en billig penge.Kristina Design (Designer i all hovedsak for wordpress på eget domene)Binka (Designer for alle, og er meget dyktig, men er nok den dyreste)

  Lykkeskyen/Superheltmamma (Designer for wordpress på eget domene, lager header til alle)

  SiljeLienDesign (Designer for blogg.no)

  KVDesign (Designer i hovedsak for blogg.no bloggere)

 10. YouTube. Skaff deg en YouTube konto. Der kan du legge ut videoer som du senere kan poste på bloggen. Du kan gi videoene navn som dittnavn.blogg.no, slik at de som ser videoen kan klikke seg inn på adressen din. Det er veldig viktig å vite at YouTube er verdensomspennende, så her er det en god ide å skrive på engelsk. Bloggen trenger ikke å være på engelsk, for om du er flink til å bruke bilder, så kan mye leser bare derfra. Dessuten er det veldig enkelt å poste videoer direkte fra YouTube til blogg, uten å laste opp videoen. Her har du en gylden mulighet til å høste flere internasjonale lesere. Og, om du er heldig, kan du også tjene penger på videoene dine.
 11. Åpne for dialog! Det kan være en lur ide å avslutte innleggene, iallfall noen, med ett eller to spørsmål. Det åpner for dialog, og gir lyst til å kommentere. Du vet, bloggere liker jo å snakke om seg selv, og sine meninger ;-p

BONUS: Til deg som blogger på blogg.no. Ikke shout innlegg i tide og utide. Det fremstår bare som desperate forsøk på å høste lesere. Dessuten så mister du leserne like raskt som de kom. Skriv regelmessig, bruk bilder, og skriv bra, så kommer leserne til deg etterhvert.

BONUS: Til alle bloggere, ikke lokk lesere med overskrifter som “se puppa mine”, eller “typen naken i dusjen”. Det vinner du ingenting på. Igjen, skriv bra, skriv regelmessig og bruk bilder, så vil leserne komme.

Facebook Comments