Endelig er jeg tilbake i oppussingsmodus. Etter en helt uforglemmelig sommer, værmessig sett, så ser det ut som om den gode gamle Norske sommeren har kommet. Og da kan man ta seg litt tid til sånn småoppussing, vasking og rydding, som har blitt totalt nedprioritert i sommer. Sola og stranda har rett og slett fristet for mye.

Pinspiration

Jeg har vært veldig mye frem og tilbake i forhold til hva jeg skulle gjøre med rommet mitt. Det er ikke verdens største rom + at terrassedøra er der, så det måtte litt kreativ tankegang til, før jeg fant ut hvor jeg skulle plassere alt. Jeg fiksa meg 140 madrass på IKEA, så senga er akkurat passe stor til meg. Senga hadde jeg fra før av, så den er ikke ny i det hele tatt, tror jeg fikk den da jeg var rundt 11-12 år, så den har noen år på baken, men den er fremdeles like fin.

Male Male Male

Jeg er en person som er utålmodig av natur, jeg tror det er pga jeg ble født 16 dager for seint, og fremdeles prøver å ta det igjen. Dermed var det liksom ikke tid til å leite etter, bestille og deretter vente på veggord i posten. Og siden jeg er en kronisk kreativ person, og har endel maling stående, så heiv jeg meg rundt og fiksa veggord helt selv. Og, jeg skal selvfølgelig dele fremgangsmåten med deg.

DIY Veggord

Det første jeg gjorde, var å bruke Photoshop, til å lage bokstaver i riktig størrelse. Til veggord er det veldig greit å bruke store bokstaver, uten altfor mye krims krams. Jeg klippet så ut hver bokstav, og brukte en blyant til å tegne rundt de på veggen. Mitt beste tips er bruk blyant, blyant og atter blyant, da er det ikke så farlig om du gjør småfeil. Deretter bruker du en liten pensel til å male outline på bokstavene. Jeg bruker faktisk en gammel kajalpensel til ting som dette, det fungerer kjempefint. Jeg brukte den samme kajalen til pensen på Batmanrommet til minstemann også. Når outline er ferdig, kan du male inni bokstavene også, jeg vil anbefale deg å bruke en liten pensel til dette også. Bokstavene mine trengte to strøk, for å bli helt perfekt svarte. Og så enkelt er det altså. Litt venting er det jo, med tørketid og sånt, men likevel raskere enn å bestille på nettet.

Collect Moments Not Thing

Når veggordet er helt tørst, kan du begynne å samle Moments. Heldigvis har jeg mange av dem. Jeg har tatt vare på avisartikler, da jeg deltok i fylkesmønstringen UKM. Jeg har også tatt vare på hele forsiden i lokalavisa i Holmestrand, da jeg som 18 åring fikk forsidesak der. Flybilettene fra da størstesnupp og jeg dro til Danmark i 2008. Kassalappen fra Vinmonopolet datert 01.02.03 (min 20 årsdag), og sist men ikke minst en hel haug av bilder. Veggen er allerede nydelig, og jeg har fremdeles flere bilder som skal opp.

Hva med resten?

Ja, dette er jo bare en vegg på rommet mitt. Jeg har fremdeles både en iMac og en symaskin som skal opp der. Jeg har rett og slett for mange hobbyer. Men gud, jeg elsker å være kreativ. Når jeg sitter med kreative ting, så håndterer jeg livet så mye mye bedre. Alt blir lettere, selv kraglete unger og Autismemeltdowns er lettere å håndtere. Helt ærlig, så vet jeg ikke helt hva jeg skal gjøre, når oppussinga en dag blir ferdig.

Facebook Comments

Share:
Written by Superheltmamma
Enestående og kreativ trebarnsmor, med hundre baller i luften. Trives godt med håndarbeid eller annen kreativitet. Elsker å lage noe av ingenting. Web og grafisk designer. Liker en utfordring.