Det ble en litt spontantur til Gardermoen og Dragrace i dag. Siden værmeldinga, som melde en mnd regn på ett døgn, bomma totalt, iallfall her på østlandet. Derfor lempa vi unger og foreldre inn i bilen, og dura avgårde til Gardermoen. Dette er tredje gangen vi er på Dragrace der inne, og minstemann sin første opplevelse av Top Fuel og det drønnet den gir fra seg. Det å gå rundt der inne, når det er fullspekket med biler, telt og alskens racerting, er jo som å stå midt i en Cars film, og dermed er det også disneyland for mine to gutter. For med sine 4 og 6 år på baken, og en bilentusiastisk pappa, så kan ikke dager som denne bli noe annet enn en stor suksess.

Gardermoen Raceway

Det å komme inn i miljøer som racingmiljøet, er nesten som å lande på en annen planet. Og det å oppleve racing på nært hold er en helt spesiell opplevelse, lydene og luktene gjør det mye mer virkelig enn på TV, og for unga (iallfall mine) er dette et veldig billig alternativ til Disneyland. Dragstripa er jo ganske kort, så det kjører biler nesten hele tiden, og siden de må varme opp dekka sine før hvert race, er det røyk og svidd gummilukt så og si konstant, også lydene da, drønnet fra disse bilene, som forplanter seg gjennom bakken, og opp i kroppen. Det er virkelig en opplevelse.

0-500kmt på 4 sek

Top Fuel er selve kronen på verket når det kommer til Dragrace, dette er biler med over 1000 hk, og det store trekkplasteret til treff som dette. Motordrønnet fra disse bilene lager nærmest et lite jordskjelv, og selvom vi sitter rett ved rullebanen til Gardermoen, der fly tar av konstant, så er det ikke sjans i havet til å høre disse, når Top Fuel spenner motoren til max. Ørepropper og hørselsvern er absolutt must, det eller å holde seg godt for ørene. Jeg fikk heldigvis ørepropper denne gangen, så jeg fikk foreviget øyeblikket på film. De to Top Fulerne gav fra seg et så stort drønn, at det satte igang alarmen på biler i nærheten, og DET er ikke noe man opplever hver dag.

Det er tre trøtte, men glade barn som la seg her i kveld. Og jeg bestemte meg også sånn på tampen av ferien, og utsette SFO og Barnehagestart til onsdag, jeg syns nemlig det kan være greit med halv uke sånn med en gang, og når man er så velsignet at man har muligheten til det, ja, da tar man den muligheten.

Når er sommerferien over for din del?

Hva har du gjort i sommer?

Facebook Comments

Share:
Written by Superheltmamma
Enestående og kreativ trebarnsmor, med hundre baller i luften. Trives godt med håndarbeid eller annen kreativitet. Elsker å lage noe av ingenting. Web og grafisk designer. Liker en utfordring.