For syvende år på rad, dro vi i år igjen til Dyreparken i Kristiansand. For syvende året på rad var vi igjen klare for Sabeltannshow, sjørøvertokt, sjørøvermiddag, tømmerstokken og sist men ikke minst, vi var klare til å møte alle dyrene i hakkebakkeskogen og ellers alle figurene som trasker rundt i parken, for å sette en siste prikk over i’en for oss som besøkende.

Suksess hvert år

Vi har alltid vært fornøyde etter besøkene i Dyreparken. Har aldri hatt noe å utsette på noenting, med unntak av været ved et par anledninger. Men, det er jo ikke noe de ansatte i Dyreparken kan noe for. I år viste været seg fra sin desidert beste side. Vi hadde sol fra morgen til kveld, og kjente ikke en eneste regndråpe. Unga har virkelig storkosa seg, og vi har opplevd flere nye ting, som vi ikke har rukket tidligere. Jeg tror faktisk jeg kan si nå, at etter 7 år på rad i parken, har vi nå rukket å se alt. 13 dager tilsamen i parken har vi altså måttet ha, for å virkelig få fullt utbytte av alt. Det sier vel litt om hvor mye du faktisk kan oppleve der.

Kveldsshow med Kaptein Sabeltann

Alle 7 årene vi har besøkt parken, har vi unnet oss Sabeltannshow, og sjørøvermiddag. Selv etter 7 år, syns alle tre unga det er like gøy. Middagen smaker like godt hvert år, så vi er alltid gode og mette når showet starter. Showet er like spektakulært hvert år, selvom noen show har mer pyro og slike ting, så er det like spennende hvert år. I år fikk vi gjensyn med Grusomme Gabriel, som showmessig er min favoritt. Alle tre unga og tante storkosa seg også, selvom minstemann gjerne ville se Greven av Gral. Kveldsshowet til Sabeltann anbefales virkelig på det sterkeste. Det er verdt hver krone. Hvis du skal på show, så vil jeg også anbefale deg å bestille godtepose på forhånd, da får du både brus, sjokolade, sukkerspinn og popcorn, du får også med programmet, som inneholder en gave til barna, og plakater og flotte bilder fra showet.

Nytt 2018 Hakkebakkeskogen

I år hadde Dyreparken to nye attraksjoner til oss. Hakkebakkeskogen Filmstudio og Hakkebakkeskogen togtur. Vi var så heldige, at vi fikk oppleve begge deler. Det var kjempespennende og gøy for både liten og stor. I Hakkebakkeskogen Filmstudio, fikk vi en minitutorial på hvordan man lager dukkefilm, ledet av selveste Klatremus Lillemann. Det var ikke bare stillesitting heller, for vi ble ledet gjennom mange rom, og satt bare en kort stund stille på hvert sted, veldig tilpasset barna altså.

I selveste Hakkebakkeskogen, kan du bli med på en togtur rundt i skogen, der du får møte alle de kjente figurene fra eventyret. Klatremus, Reven, Morten Skogmus, Bakeren, Petter Pinsvin, Bestemor Skogmus og Bamsefar. Det er helt magisk å se eventyret live, inne i skogen, så denne togturen anbefaler jeg virkelig, både til liten og stor. Den lengste turen (ca 40 minutter), blir kanskje litt i lengste laget for de aller minste, men du kan velge en kortere tur også. Billetter til togturen koster 40,- pr stk, og bestilles på nettet, da kan du velge hvilket tidspunkt du ønsker tur. Bestiller du billetter slipper du kø, og du er sikret plass på toget.

Konsert og traktor på Kutoppen

Kutoppen, er parkens høyeste punkt, det er flere ruter opp, og det er mye å se på veien også. PÅ kutoppen er det traktorkjøring, og gårdsdyr som gjelder. I år var vi så heldige å få med oss en konsert også. En veldig fin tur opp, og deilig med en hvil på toppen. Unga syns alltid traktorkjøring er det helt store, så det blir liksom premien for å ha orket turen opp.

Jungelbob og minstemann i tømmerstokken

I år fikk vi også endelig testa ut Jungelbobbanen. det er noe vi har tenkt på i alle åra vi har vært der, men vi har liksom aldri kommet så langt. Størstesnupp og jeg tok turen i år, og det var kjempegøy. Bildet av oss ble også kjempefint, og jeg angrer ikke et sekund på at vi gjorde det. Størstesnupp storkosa seg også, det kan man også se på bildet. Slike minner betyr så utrolig mye, og i en hektisk og veldig slitsom hverdag, er disse minnene gull verdt.

Minstemann tok også tømmerstokken sammen med størstesnupp og meg i år, han fikk heldigvis ingen varig frykt for dette, for han ville ta den igjen med størstesnupp og tante, dagen etter. Og med den opplevelsen var turen vår komplett. Nå har vi fått med oss alt som er, og vi har minner i mange år fremover. Tusen takk Kristiansand Dyrepark, for fantastiske opplevelser og minner i 7 år på rad.

Sjørøvertokt med Den Sorte Dame, kronen på verket

Vi har ofte vært lenge i Sabeltanns Verden tidligere år. Tatt skuta flere ganger, og brukt altfor mye penger i butikkene. Men i år, hadde vi satt opp en tydelig plan før besøket, så vi sparte gode kroner, og vi fikk oppleve mer enn tidligere år. Til tross for at vi gikk ut av parken før stengetid, begge dagene vi var der. Men, sjørøvertokt måtte vi bare ta. Det er hødepunktet på turen, og dra ut på Grashavet og beskytte Kaptein Sabeltann mot Greven av Gral. Så, selvfølgelig tok unga og jeg turen ut, også i år.

 

 

Facebook Comments

Share:
Written by Superheltmamma
Enestående og kreativ trebarnsmor, med hundre baller i luften. Trives godt med håndarbeid eller annen kreativitet. Elsker å lage noe av ingenting. Web og grafisk designer. Liker en utfordring.