Noe så enkelt og genialt som foccacia egentlig er. Det passer til alt. Alt fra grillmat, til en enkel vegetarsalat. Og du kan fylle foccacia med (nesten) hva du vil. Personlig er jeg en STOR fan av fetaost (det er størstesnupp også forresten), men det er også godt med soltørka tomater og oliven.

Tidligere spiste jeg bare foccacia når det ble servert, jeg turte rett og slett ikke å bake selv. Jeg som er stor fan av matprogrammer, og minst en gang i uka ser folk som lager fantastiske ting på TV, jeg turte ikke selv å prøve meg på noe som hadde et så vanskelig navn. men tror meg, det er MYE enklere å lage enn å uttale. Så det er ingenting å være redd for. Nå lager jeg det ofte, og unga elsker det.

DU TRENGER

★ 1 kg hvetemel
★ 1 pakke tørrgjær
★ 2 ss honning
★ 1-2 ss sukker (jeg brukte bare 1 pga honningen)
★ 1-2 ss salt (lurte en stund på om oppskriften var feil, men jeg brukte to ss, og det var ikke for salt)
★ Ca 9 dl lunket vann

Jeg siktet mel og gjær sammen bare en gang, selvom originaloppskriften sa to (rett og slett fordI jeg ikke gadd mer.. He he), når mel og gjær er siktet, blander du inn alt det andre, til det blir en seig klissete deig. Jeg (som den fetaostelskeren jeg er), blanda også inn litt fetaost i selve deigen. La deigen heve i ca 1time. Oljeblandingen til topping, kan du lage mens foccaciadeigen heves. Det er utrolig enkelt og lage, og her kan du også mixe og matche det du selv liker. Jeg brukte pizzakrydder og oregano i dag (det var det eneste krydderet jeg hadde, som jeg følte at passa). Bruk ca 2dl olivenolje (her kan du jo bruke den olivenoljen du liker best, jeg brukte REMA1000 sin (billig)). Bland det krydderet du vil ha med oljen, og voila, ferdig. Enklere kan det jo ikke bli.

Soltørka tomater & Fetaost

Selve foccacien lager du i ei langpanne, som du helt enkelt kler med bakepapir. Siden deigen er såpass klissete, så renner den fint utover forma selv. Når hele deigen ligger i forma (du kan godt etterheve den der i 10-15minutter), kan du putte på den toppingen du liker best. Jeg tok soltørka tomater på halve, og fetaost på halve, også flytta jeg noen grønne oliven nedi her og der. Helt til slutt helte jeg over oljeblandinga. Jeg var litt redd for at det skulle være for mye olje, men hele greia ble helt perfekt. Helt til slutt, drysset jeg over litt salt.

Inn i forvarmet ovn 220grader, i 15-20 minutter. Også har du verdens beste tilbehør. Gjester som har smakt denne mener at dette er bedre enn alt brød som fåes kjøpt på butikken.

Facebook Comments

Share:
Written by Superheltmamma
Enestående og kreativ trebarnsmor, med hundre baller i luften. Trives godt med håndarbeid eller annen kreativitet. Elsker å lage noe av ingenting. Web og grafisk designer. Liker en utfordring.