Er det noe jeg har lært meg i min søken etter ideer og DIY billig og enkel oppussing, så er det at Google slettes ikke alltid er din beste venn. Jeg vil så gjerne vite pris. pris på maling, pris på de små tingene man kanskje må ha rørlegger til. men det er ikke så enkelt å finne. Personlig, så syns jeg rørleggere fint også kan gi fastpris innimellom, iallfall på småting som bytte av blandebatteri etc. Men, siden jeg har googlet meg halvt ihjel den siste uka etter priser og tips, så tenkte jeg at jeg skulle samle mine her. Så kanskje du slipper å google like mye som meg.

Jeg startet med å male frontene. Det brukte jeg vel ca 3 trelitersspann til. Jeg brukte veggmaling, og selvom det absolutt ikke anbefales, så syns jeg den holder utrolig godt, den har tålt både hard vask, og smelling med dører i hverandre og ellers alt et kjøkken i bruk skal tåle. Så min erfaring er at du fint kan male med vanlig veggmaling. Ett spann veggmaling fra Lady koster mellom 3-500,- avhengig av hvor du kjøper det + pensler, rulle og annet maleutstyr, vil denne malingen koste deg ca 1600,-. Du må også ha pussepapir og et godt vaskemiddel. Men det koster ikke mer enn kanskje 200,-. La oss gjøre et overslag, og si at maling av kjøkkenfronter koster 2000,-. Jeg har ikke byttet knotter på kjøkkenet. Vil du gjøre dette også, så finnes de billig på Ebay.

Så, over til flisene. Her valgte jeg også å male, og valget falt på Kalkmaling i fargen Grå Skifer. Til dette, kjøpte jeg 1 liter kalkmaling, kraftvask og pussepapir, heftgrunn og sealer. Alt sammen kostet meg 1300,- Selve jobben var gjort på en helg, siden du først skal pusse ned, og vaske flisene, så må du påse at flisene er helt tørre, før du påfører heftgrunn. Deretter skal heftgrunninga tørke i 2 timer, før du kan sette igang med den gøyeste jobben.

Kalkmaling er virkelig noe av det kuleste jeg har jobbet med. Det finnes ingen regler, så her er det viltmaling og pensel som gjelder. Det er ikke lov med rulle og kalkmaling. Kalkmalingen er noe tørrere enn vanlig maling, så tørketiden er ca 2 timer. Jeg malte to lag, for å få skikkelig betongeffekt på veggen, og for å tette alt av de gamle flisene (til dette brukte jeg ca 1/2l). Når Kalkmalingen har herdet i ett døgn (24t), kan du påføre Sealer, med rulle (bruk en pensel i kantene). Sealer blir brukt over Kalkmaling på steder som er spesielt utsatt for søl. Jeg valgte også å male den gamle magnetlisten til kniver, istedenfor å kjøpe en ny. Det fungerer helt fint å male oppå magneter, jeg har ikke merket noen endring.

Nytt kjøkken på 1-2-3

Til slutt, la jeg kontaktplast på benkeplata. Denne kontaktplasten er kjøpt på Bauhaus 67*200, og jeg betalte 300,- for tre ruller. Da fikk jeg også lagt på TV benken og på et sidebord i stua. Jobben med å legge kontaktplast var overraskende enkel. Mye lettere enn jeg hadde trodd, men du burde nok få en til å hjelpe deg, jeg hadde hjelp, det hadde nok vært vanskelig om jeg hadde vært alene. På mindre flater kan du fint gjøre det selv. Jeg fiksa det lett selv på TV bordet og sidebordet i stua.

Dette kjøkkenet kostet meg altså 3600,- (og endel arbeidstimer da), Og let´s face it.. Det SER helt nytt ut.

Facebook Comments

Share:
Written by Superheltmamma
Enestående og kreativ trebarnsmor, med hundre baller i luften. Trives godt med håndarbeid eller annen kreativitet. Elsker å lage noe av ingenting. Web og grafisk designer. Liker en utfordring.